Suppen


(Pumpkin Soup) (Rabbit Soup) (Milk Soup with Dumplings) (Rheiderländer Potatoe Soup) (Zucchini Cream Soup)

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Pumpkin Soup

Ingredients:
1 / 2 to 1 whole Pumpkin (about 2 ½ lbs.),
1 stick Cinnamon, 1 liter (36 fl oz.) Milk, Sugar, Salt.

Preparation:
Heat milk and cinnamon sticks, and bring it to a boil. Cut the pumpkin into small pieces, and add it with a little salt and sugar to the milk. When the pumpkin is cooked done, take the cinnamon sticks out, and purée the soup. Ready to serve.

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Rabbit Soup

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Dieses Rezept ist den Hasen gewidmet, die das große "Glück" haben ihr Leben im Kochtopf und nicht auf der Landstraße zu beenden. Denn auch hier ist "Meister Lampe" selten geworden.

Ingredients:
1 Rabbit, 100 grams (3 ½ oz.) Bacon, 2 Leeks,
5 Carrots, 3-5 Onions, Butter, Bay Leafs, Whole Gloves,
Pepper, Salt, Cream, Brandy from East-Frisia ( or Cognac ).

Preparation :
Cut the rabbit into desired pieces, and brown it on all sides with bacon and butter in a pot. Slice carrots and leeks into small pieces, and add it with the spices to the rabbit. Next add about two quarts of water to it, and let it cook on medium-low heat for about 1-2 hours. Then, take the meat out of the soup, and separate it from the bones. Cut it in desired pieces, and put it back into the soup. Spice it with salt, pepper, brandy, stir in the cream, and serve.

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Rheiderlaender Potato Soup

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Das Rheiderland ist der westlichste Zipfel Ostfrieslands ( manche Rheiderländer behaupten das sei garnicht mehr Ostfriesland) und seitdem die Nordsee ,am 25.12.1277 , die kulturellen Highlights einfach weggespült hat, beschäftigt man sich vorwiegend mit der Landwirtschaft. Da hier kaum Touristen "einfallen" lebt man hier glücklich und zufrieden und schaut auf den Deich.

Ingredients:
500 grams (1.1lbs.) Potatoes, 1-2 Onions,
¼ liter (9 fl oz.) Cream, ¼ liter Vegetable Broth,
Butter, Thyme.

Preparation :
Peel the potatoes and the onions, and sauté it in butter. Add broth to it, and let it cook for about 20 minutes on medium-low heat. Next, add the cream and the thyme, bring it to a short boil, and then serve the soup.

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Dies ist wieder was für die echten Ostfriesen ( auch wenn's die wenigsten noch essen).

Ingredients :
1 liter (36 fl oz.) Milk, 4 Eggs, 150 grams (5 ½ oz.) Flour,
1 Leaf of Vanilla or 1 pack of Vanilla-Extract, Salt.

Preparation:
Mix flour (except for 2 tblsp.), eggs, and a little milk together, and knead a dough.
Take 2 tblsp. flour and stir it in a cup of cold milk. For the rest of the milk, stir in some salt and the Vanilla, and bring it to a slow boil. Then take the milk- flour mixture and stir it into to the slow boiling milk. Let it cook for a few minutes on low heat. Next, take a teaspoon, form spoon size dumplings from the dough, and put it in the slow cooking milk. Turn off the milk. Let it sit there for about 10 more minutes. Serve this soup with sugar and cinnamon.

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Ich weiß nicht wie, aber irgendwie ist es der Zucchinipflanze gelungen, in einer entlegenen Ecke unseres Gartens, an meinen wachsamen Augen vorbei, zu überleben . Nicht das ich Zucchinis hasse, nein ,nein ,ich halte sie nur für ausserirdischen Ursprungs, mit der genetischen Aufgabe das irdische Gemüse auszurotten. Die Beweise sind eindeutig: erst ein kleines niedliches Pflänzchen, ja und dann , dann wachsen praktisch über Nacht Monsterfrüchte. Und geht man dann, mit einer dieser Früchte als Gastgeschenk, zu den sonst wohlgesonnenen Nachbarn , so erfährt man ausser den eisigen Blicken meisten nur noch die Worte "Zucchini haben wir selber !! " bevor die Türe vor einem wieder zufällt. Ja, und so steht man dann mit einem Wäschekorb voller, nahezu geschmacktsneutralen "Dingern" ,in der Küche und überlegt wie man die (Gemüse-) Welt retten kann. Noras Lösung war so einfach wie brutal : " Aufessen Manfred, einfach aufessen" flüsterte SIE mir ins Ohr. ( genial !) . Seitdem gibt's Zucchinis in allen Variationen, und ich hoffe nur das dieses Alien-Gemüse unsere Strategie nicht durchschaut.....
.. und deshalb hier die Zucchini Suppe (weil man davon so viel braucht)

Ingredients :
500grams (1.1 lbs.) Zucchini, ¼ liter (9oz.) Water,
1/8 liter (4 ½ oz.) white Wine,
1 Clove Garlic, 1 teasp. Vegetable Broth, 2 tblsp. Cream Cheese ( Philadelphia ),
Salt, white Pepper, some Sugar, Tabasco Sauce, Parsley.

Preparation :
Cut the zucchini with the peel into small pieces, dice onions and garlic, and cook it with water, wine, and the broth for about 15 minutes. Then purée the whole mixture. Next, mix in the cream cheese, and spice it with salt, white pepper, sugar, and tabasco sauce. Chop parsley, sprinkle over the dish, and serve the soup.

…and if we drink the rest of the wine in the bottle, then it could become real nice.

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